Kulturní servis Puls

Back Home
Neděle, 21 Duben 2013 09:00

světluškaVe středu 24. dubna se opět postaví v pražské Stromovce na start Nočního běhu pro Světlušku zájemci, kteří chtějí přispět na konto tohoto charitativního projektu a také udělat něco pro své zdraví. Proběhnout se ve tmě je skvělý zážitek a po úspěšném loňském prvním ročníku nachystali organizátoři ten letošní. Mimo jiné poběží také známí čeští sportovci David Svoboda či Tomáš Dvořák.


Loni se ve Stromovce sešlo 818 běžců a podařilo se vybrat 318 000 korun. „Doufáme, že jsme si minulým ročníkem Běhu pro Světlušku vytvořili okruh fanoušků, kteří zapojí svoji rodinu i další přátele, a podaří se nám tak letošní roj světlušek alespoň zdvojnásobit,“ říkají organizátoři, dobrovolníci Jakub Hereš, David Podhola a Martin Skála, kteří akci společně se Světluškou připravují.

Také letos můžete přispět na Světlušku – Nadační fond Českého rozhlasu. Startovné je 450 korun a výtěžek putuje na pomoc nevidomým a lidem se zrakovým postižením. A i letos bude na výběr ze dvou tras. Běžet můžete buď tři, nebo pět kilometrů. Prvních 500 přihlášených obdrží čelovku zdarma. Registrace bude probíhat od 19 hodin, start samotného závodu je o dvě hodiny později.

Na něm budou kromě dobrovolníků z řad veřejnosti také nevidomí běžci se svými traséry, ovšem i známí sportovci. Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, bronzový kajakář z Londýna Vavřinec Hradílek či bývalý desetibojař a šéftrenér české atletické reprezentace Tomáš Dvořák. Poběžíme ale i my za Kulturní servis Puls a připravíme pro vás reportáž.

světluška


Po celou dobu akce bude připraven také doprovodný program v čele s patronkou projektu, zpěvačkou Anetou Langerovou. „Na letošní běh POTMĚ se moc těším a doufám, že se nás na startu sejde co nejvíce a společně se všemi přáteli Světlušky rozsvítíme celou Stromovku,“ říká Aneta Langerová. Spolu s ní ale budete moci vidět třeba i Matěje Rupperta, Pavla Nového, talentované nevidomé zpěváky, ale i moderátory České televize a Českého rozhlasu. Samozřejmostí je i občerstvení a převlékací stan s možností úschovy osobních věcí.

Jak probíhal první Noční běh pro Světlušku v roce 2012? Osobně se ho za Kulturní servis Puls zúčastnil redaktor Pavel Urban, který popsal své dojmy v reportáži Pavel Urban: Jak jsem běžel ve tmě pro Světlušku.



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!