Kulturní servis Puls

Back Home
Pátek, 17 Duben 2015 13:20

kulturní servis pulsNejen milovníci letectví a historie si opět přijdou na své. Letošní, již pětadvacátá Aviatická pouť, znovu přivítá návštěvníky na pardubickém letišti. Uskuteční se o víkendu 6. a 7. června a přinese jedinečnou, téměř pětihodinovou podívanou, složenou jak z letových ukázek, tak z komponovaného pozemního programu.

 

Kromě historických letadel se předvedou též unikátní stroje z období druhé světové války. Mezi stroji bude také legendární americký dvoutrupý stíhač P-38L Lightning, který se loni nemohl kvůli technické závadě vystoupení na Aviatické pouti zúčastnit. Nyní však tohoto stříbrného krasavce návštěvníci budou moci konečně spatřit na vlastní oči.

kulturní servis puls

K vidění bude také dvoumotorový bombardér, námořní stíhač nebo akrobacie v podání Martina Šonky. Nebudou chybět ani dechberoucí stíhačky či vrtulníky. Vzdušnou podívanou doplní ze země vojenské jednotky v dobových uniformách a s válečnou technikou.

Kromě unikátní letecké přehlídky a akrobatických kousků pro vás budou připraveny stánky s občerstvením, dětské atrakce, výstavní a prodejní trhy nebo oblíbená zábava v podobě vyhlídkových letů. Nenechte si ujít unikátní nebeskou show! Více o programu na www.aviatickapout.cz

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!