Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 27 Březen 2018 13:42

Euroasijský den Kulturní servis PulsNa Škole mezinárodních a veřejných vztahů Praha působí od roku 2005 studentský spolek s názvem Diplomatické fórum, jehož hlavní náplní je vzdělávání studentů v oblastech mezinárodních vztahů, diplomatického protokolu, etikety a rétoriky. Vedle přípravy simulací mezinárodního jednání, při kterých studenti zastupují státy s jejich zájmy při projednávání aktuálních otázek, a vydávání školních novin (Diplomatické listy), je to taktéž zprostředkování přednášek na různorodá témata. Objevte kouzlo Euroasijského dne.

Zvýšení počtu imigrantů z Blízkého východu a Afriky, nárůst nábožensky motivovaných útoků po Evropě a zesílení vlivu radikálních (teroristických) skupin přispělo k vyzdvihnutí mnoha otázek týkajících se náboženství a kultur. Jak se následně ukázalo, česká veřejnost není dostatečně informována o tradicích a zvycích, které ona přímo nedodržuje. Globalizace světa a prosazovaný multikulturalismus však přibližují naše tradiční hodnoty hodnotám, které vycházejí z náboženství a kultur pro nás cizí. Abychom se z naší strany vyhnuli nepravdivým výrokům a křivému obviňování, musíme tyto hodnoty lépe poznat. Poznání a respekt k cizímu je právě i hlavním cílem Euroasijského dne, který letos pořádáme již počtvrté.

Požádali jsme o spolupráci představitele institucí, jež zastupují nejvýznamnější a nejrozšířenější náboženství světa, a znalce vybraných kultur z akademické a soukromé sféry, aby v jeden den zavítali k nám na školu a představili nám „své“ tradice a zvyky. V pěti přednáškových blocích si studenti z několika středních škol a široká veřejnost budou moci vybrat podle svého zájmu z více než dvou desítek přednášek na různorodá témata. Z celého Euroasijského dne si odnesou nejen zajímavé poznatky, ale především jistý nadhled a porozumění v otázkách týkající se náboženství a kultur pro ně netradiční. Pro zpestření celého dne navíc připravujeme i ochutnávku tradičních pokrmů ze zemí, které budou v rámci Euroasijského dne prezentovány.

V letošním roce se jedná o již čtvrtý ročník tohoto projektu. O tom, jak probíhaly předchozí ročníky, se můžete dočíst v této sekci http://smvv.cz/cs/studentske-aktivity/projekty/poznavame-kultury/ a oficiální událost letošního (IV.) Euroasijském dni naleznete pod tímto odkazem www.facebook.com/events/188127435101302/


Euroasijský den Kulturní servis Puls

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!