Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 07 Květen 2018 10:00

Kulturní servis PulsZažijte dobrodružnou cestu do hlubin vesmíru. Od 1. 5. 2018 se otevřou brány pavilonu C na výstavišti BVV Brno. Na několika tisících metrech čtverečních návštěvníci poznají úplné počátky vývoje raket a kosmických lodí nebo první cesty do vesmíru.


Zúčastnit se mise Apollo nebo prozkoumat ruský MIR? Do Brna míří největší výstava o objevování vesmíru! Od 1. května se otevřou prostory brněnského výstaviště velkolepé výstavě o kosmonautice. Jaké byly počátky vývoje raket a kosmických lodí, první cesty do vesmíru i další zásadní milníky v jeho dobývání, ale také současnost a budoucnost kosmonautiky? Expozice nabídne odpovědi na všechny tyto otázky.

Co bude k vidění?
• Výstava je rozdělena do 10 galerií na celkové ploše více jak 2500 m2.
• Mapuje vývoj pilotovaných kosmických letů od jejich počátků až do současnosti.
• Vznikla ve spolupráci s NASA a americkým muzeem Cosmosphere.
• Obsahuje přes 200 originálních exponátů z USA i Sovětského svazu, reálné modely raket a raketoplánů, a také unikátní dobové dokumenty.
• Jedná se o největší výstavu kosmonautiky v Evropě.

Kulturní servis Puls

Na výstavě COSMOS DISCOVERY uvidíte ruský Sputnik, Lajku i Gagarina. Nechybí americký lunární program Apollo ani ruský Lunochod. Je zde obrovský model americké rakety Saturn, část řídícího střediska v Houstonu a také originál ruské lodi Sojuz. Největší pozornost upoutají originální exponáty z kosmických letů. Nejnovějším exponátem výstavy je průchozí model ruské orbitální stanice MIR.

Výpravná expozice vznikla ve spolupráci s americkou NASA a muzeem Cosmosphere. Producentem výstavy je česká společnost JVS Group, která výstavu společně s odborníky sestavila. Více informací na www.cosmosdiscovery.cz

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!