Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 20 Srpen 2013 11:00

muzikál rentSlavný muzikál Rent, který se hrál dlouhých dvanáct let na Broadwayi, nyní můžou vidět diváci v Praze. Čeští muzikáloví herci ho nastudovali v originálním znění a do konce srpna můžeš Rent zhlédnout v Divadle Na Prádle. Ve hře ověnčené Cenami Tony a Pullitzerovou cenou září třeba Roman Tomeš, Michaela Doubravová nebo Michaela Nosková.


Tyhle mladé muzikálové herce diváci znají z různých pražských divadel, kde působí v rozličných představeních. Vždy hrají v češtině, případně ve slovenštině. Nyní se ale sešli a nastudovali muzikál Rent přímo v angličtině, a to v režii Steva Josephsona. Hudební nastudování si vzal v pražské verzi na starost Aleš Háva a pěvecké Ondřej Izdný. V budoucnu by se měli diváci dočkat také české verze.

muzikál rentRent napsal v devadesátých letech minulého století Jonathan Larson a chtěl ukázat život mladých lidí v tehdejším New Yorku, což se mu podařilo náramně. V roce 1996 ho poprvé uvedl na Broadwayi a muzikál se zde udržel dlouhých dvanáct let. Měl přes 4000 repríz a získal celou řadu ocenění včetně Cen Tony a Pullitzerovy ceny.

V Divadle Na Prádle je intimní prostor, který diváky ještě více vtáhne. Pokud nechceš o tento zážitek přijít, můžeš si vybrat ještě ze šesti termínů představení. Rent se bude v Praze hrát od 22. do 24. a od 29. do 31. srpna, vždy od 19.30 hodin. Vstupenky jsou k mání v cenových relacích 490, 590 a 690 korun. Rychle ale ubývají, tak neváhej.


 

Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální fto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!