Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 10 Září 2013 10:00

mimovéDruhý ročník mezinárodního festivalu pantomimy Mime Fest se koná v týdnu od 16. do 22. září ve východočeské Poličce. Kromě domácích umělců se zde představí také profesionálové z Polska, Slovenska, Maďarska, Ruska či Německa. Česká pantomima se opět začíná díky mladým nadšencům řadit mezi světovou špičku. Přijeď se sám přesvědčit na jedinečný festival.


„Festival usiluje o rehabilitaci téměř zapomenutého oboru, který dnes dokáže překvapit svou moderní podobou. Snaží se o obnovení zapomenuté slavné éry české pantomimy, pokračování v její tradici a vytvoření platformy pro pantomimu. Tendencí je také seznámení diváka se současným uměním pantomimy, a to na mezinárodní úrovni,“ uvedl jeden ze zakladatelů festivalu a rodák z Poličky Radim Vizváry. Důležitá je z tohoto pohledu také mezinárodní fúze pantomimických vzdělávacích center a vystoupení jejich studentů, tedy nové generace mimů zemí Visegrádu a Německa.

Sám Vizváry se na festivalu představí ve hře Kluci z Pixly souboru Divadlo pantomimy. Z dalších tuzemských her můžeme zmínit Piráty, Push The Button či Bliss Vojty Švejdy. Vedle představení pro veřejnost se diváci mohou těšit také na mimy v ulicích města. Součástí festivalu budou i speciální vystoupení pro žáky základních a středních škol, ale také workshopy, na které se může přihlásit každý. Například Američanka Francesca Jandasek na jednom z nich vůbec poprvé v Evropě představí nejmodernější metodu pohybové výchovy pro tanečníky a mimy Gyrotonic.

 

mimove


„První ročník Mime Festu, který se konal loni, zaznamenal fenomenální úspěch. S tím největším se setkal Večer pantomimy, který bude i letos na programu. Během jednoho večera se představí několik mimů a zahrají to nejlepší ze svého repertoáru v krátkých scénkách. Představí se skutečné špičky pantomimy a věřím, že stejně jako minulý rok budou diváci nadšeni,“ uvedla produkční festivalu Petra Jílková. V sobotu večer se tak publikum může těšit třeba na Borise Hybnera, Annu Polívkovou nebo už zmíněné Vojtu Švejdu a Radima Vizváry.

Vstupenky na všechna představení bude možné od soboty 7. září koupit v předprodejní síti Ticketportal. Permanentka na celý festival stojí 499 korun, zlevněná pro studenty a důchodce vyjde na 399 Kč. Více informací najdete na www.mimefest.cz.


Text: Pavel Urban
Foto: Divadlo Pantomimy





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!