Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 31 Červenec 2018 10:00

Kulturní servis PulsRozpustilá milostná komedie a oblíbení čeští herci jako Milan Šteindler, Václav Kopta, Martin Pechlát, Josef Carda nebo Nela Boudová. Od 9. do 21. srpna bude malebné prostředí Královské zahrady Pražského hradu patřit představení Večer tříkrálový aneb cokoli chcete.


Opilí blázni a umění žít
VEČER TŘÍKRÁLOVÝ je jednou z nejoblíbenějších shakespearovských komedií. Je to hra plná lásky, kde silný milostný příběh lemuje hudba a moře. A také představení, které se přímo hemží blázny. V roli jednoho z nich, Tobiáše Říhala, exceluje Milan Šteindler. „Nelze pominout, že je Tobiáš alkoholik. Pro mě je to nesmírná výhoda, protože jsem se na tuto roli už od mládí pečlivě připravoval. A vytvořil si v tomto oboru bohatou praxi. Mimo jiné i díky mým rodičům, kteří se domnívali, že jsem chudokrevný, a nutili mne pít železitá vína, kterážto jsem užíval s velkou chutí. Kromě alkoholu ale ke kladům Tobiáše Říhala patří i umění užívat života. On činí všechno – pije, jí i huláká – s dobrou myslí,” říká s nadhledem zakladatel legendárního divadla Sklep.

Kulturní servis Puls

Renesanční šlechta, nebo současná zlatá mládež?
Kromě skvělých hereckých výkonů a humoru zaujme VEČER TŘÍKRÁLOVÝ vizuálně silnou podívanou s přesahem do současnosti. Život renesanční smetánky se v mnohém podobá současné zlaté mládeži, slavná milostná zápletka ovšem samozřejmě zůstává – Orsino je zamilovaný do krásky Olivie a mezi nimi poletuje Viola, trosečnice převlečená za muže, která touží po Orsinovi a přitom je sama předmětem Oliviiny touhy.

Praktické informace
Letní shakespearovské slavnosti se opět konají v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. V Praze se odehrají na dvou scénách. V Královské zahradě Pražského hradu před Míčovnou a na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMU v Lichtenštejnském paláci na Malostranském náměstí. Vstupenky na pražská představení je možné zakoupit na www.shakespeare.cz a v síti Ticketportal. Představení začínají ve 20:30.

 



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!