Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 20 Srpen 2015 09:34

let it rollLetošní ročník Let it roll je už minulostí. Organizátoři ho nazývají jako přelomový. S tím nemůžeme úplně nesouhlasit, ale bohužel vedle pozitivního i v negativním smyslu. Festival navštívily rekordní masy nadšenců a obdivovatelů světové drum and bassové scény. Počet návštěvníků se vyšplhal k 25 tisícům. Představilo se přes 220 DJs a producentů na 10 stages, což je doposud největší počet ze všech ročníků a celý festival byl přestěhován do většího prostoru na letiště v Milovicích.


Letošní hlavní stage byla rozměrově asi o polovinu menší než ta loňská. Úvodní show, na kterou se těsně před zahájením hnaly tisíce lidí, nebyla ani zdaleka tak ohromující jako v předchozím roce. Ale jak píšou sami organizátoři: „Nebylo účelem předhánět úspěšnost loňské a předloňské show, ale uvést nás, všechny diváky, do příběhu aktuálního ročníku a přivést robotí hlavní pódium k životu.“

Po úvodní show byl, dle mého názoru, dost nešťastně zvolen DJ Zinc. Pro gradující atmosféru mohla zahrát nějaká „hvězda“ například Metrik nebo Wilkinson. Oproti loňskému ročníku nebyly stage rozdělené na Labely a stage se tak zdály být mnohem víc chaotičtější a tematicky rozbité.

Obrovský areál letiště v Milovocích nabídl dostatek prostoru pro všechny návštěvníky, byl ale dost zmateně rozvržen. Služby byly srovnatelné s minulými ročníky a nabídly snad každému to, co potřeboval. Oceňují nápad Chill Village a Tent Inn stanů, které nabízejí zase úplně jiný zážitek s přebýváním na festivalu. Snad byla organizace, která se mi zdála horší než kdykoliv předtím, způsobena jen změnou prostředí a my se zase za rok můžeme těšit na festival, který vyvolává husí kůži na těle, překvapí svou nabíjející atmosférou a zapíše se do mysli jako neuvěřitelný zážitek.



Text: Veronika Jirků
Foto: Martin Konopáč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!