Kulturní servis Puls

Back Home
Sobota, 23 Červen 2012 10:00

Far East MovementFar East Movement přijedou do Prahy představit své nové nedávno vydané album Dirty Bass. Těšit se na ně můžete 17. července v pražském klubu Roxy.


Far East Movement vznikli v roce 2003 v Los Angeles. Název kapely je odvozen od jedné z jejich skladeb. Kapela směle vytváří jedinečný žánrový crossover mezi hip hopem, popíkem, elektrem a taneční hudbou a nebojí se zabrouzdat i v temnějších vodách. Far East Movement má celkem čtyři členy, tři zakládající, mezi něž patří rappeři Kev Nish, Prohgress a Jae Choung, a později k sobě přibrali také DJe Virmana.

Far East MovementV roce 2010 se kapela upsala velkému zahraničnímu vydavatelství Cherry Tree Records, pod kterým mimo jiné hnízdí i LMFAO. Od té doby FEM vydali dvě desky „Free Wired“ a úplně novou „Dirty Bass“ (vydána 18. 5. 2012). Far East Movement nejsou žádní nováčci v popové sféře – často pracují s tak známými uměleckými esy, jako jsou například Jay-Z, Lady Gaga, LMFAO, Natalia Kills, Mohombi, Snoop Dog a mnoho dalších. Jejich nový videoklip „Live my life“ byl produkován Redfooem z LMFAO a objevuje se v něm i samotný Justin Bieber. Jejich další nová píseň „Candy feat. Pitbull“ je skladbou z právě běžícího párty filmu „Projekt X.“ Jeden song FEM „Round Round“ se také objevil v hollywoodském automobilovém trháku „Rychle a Zběsile: Tokijská jízda.“

„Jsme skutečně nadšeni, že pořádáme právě koncert Far East Movement. Když jsme je v v Praze poprvé uvedli coby předskokany LMFAO letos v únoru, všem naprosto učarovali. FEM jsou také známí častou spolutvorbou s velkými jmény; nedávno pracovali například s kubánsko-americkým rapperem Pitbullem, kterého do ČR přivezeme ne náhodou přesně o měsíc dříve. Zkrátka, Far East Movement je kapela, o jejíž koncert se nechcete nechat připravit,“ sdělil nám zástupce promotérské agentury Fource Entertainment, která vystoupení připravuje. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketpro a online na Ticketpro.cz.

 

 

 



Text: Dominika Janigová
Foto: Fource Entertainment





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!