Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 26 Březen 2012 13:10

Velikonoční trhyJiž tento víkend v Praze započaly Velikonoční trhy. Na Staroměstském náměstí se můžete těšit na devadesát stánků a na Václavském se jich s velikonočním sortimentem nachází na šedesát. Mimo jiné si budete moci užít také mnoho zábavy díky doprovodnému programu. Přijďte tedy jaro přivítat hravě.


Oslavy největších křesťanských svátků v centru Prahy již začaly. Společnost Taiko zahájila letos osmé velikonoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí. Obě náměstí rozkvetou květinovými záhony a zahradami, na tradiční bříze se uhnízdí zvířátka a velikonoční symboly. Návštěvníci trhů se mohou těšit na typické kraslice i dekoraci a různé druhy občerstvení.

Velikonoční trhyRozmístění stánků na Staroměstském náměstí prošlo renovací. Zmizely šatny pro účinkující i záchody, a tak se trhy na první pohled staly volnějšími a vzdušnějšími. Kromě prodejců, u nichž zakoupíte kraslice, pomlázky, keramiku a další tradiční sortiment, se můžete těšit na bohatý kulturní i zábavný program. Zvídavé jistě potěší ukázky ručních řemesel, věc, kterou před vámi vyrobí, pak můžete zakoupit. Dále byste se mohli přijít podívat na malování kraslic různými technikami a ukázku ručně vyráběných svíček.

 

Bohatý program čeká také vaše ratolesti. Velmi populární „škola řemesel“ je otevřená i letos. Děti se zde naučí plést pomlázku, barvit kraslice i další výtvarné techniky. Na malé návštěvníky čekají i hry a různé soutěže. Dále je pro ně připravená maličká ZOO, která určitě potěší především ty nejmenší.

I dospělí si určitě přijdou na své, velikonoční trhy nabízí program, do něhož se zapojili i zahraniční soubory a umělci. Můžete vidět například Rinceoirí, irský tanec a step, který tanečníci předvedou 27. března od 17 hodin. Následovat bude M A R W, world music, Irská hudba, na tu se můžete těšit od 18:15.

Velikonoční trhyProdejní stánky se suvenýry a dekorativními předměty jsou otevřeny každý všední den od 9 hodin do 19 hodin. O víkendech se provozní doba prodlužuje do 20 hodin. Stánky s občerstvením jsou návštěvníkům denně k dispozici až do půlnoci. A dílna pro malé návštěvníky je otevřená ve všedních dnech od 15 do 18 hodin a o víkendu od 12 do 19 hodin. Přesné informace o programu naleznete na internetových stránkách www.trhypraha.cz.

Nezbývá než všem popřát příjemné prožití Velikonoc, třeba zrovna návštěvou zmíněných velikonočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí.

 



Text: Kristýna Jirásková
Foto: www.trhypraha.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!