Kulturní servis Puls

Back Home
Středa, 24 Červen 2015 11:43

tv barrandovV pražském hotelu Hilton dnes proběhl slavnostní akt podepsání Memoranda o porozumění mezi společnostmi Empresa Media a Barrandov Televizní Studio a China Central Televison (CCTV). Memorandum podepsal majitel vydavatelství Empresa Media a předseda představenstva Jaromír Soukup a za čínskou stranu generální ředitel Čínského centra pro výměnu rozhlasových, filmových a televizních programů (CHNPEC), Dr. MA Runsheng. CHNPEC je dceřiná společnost CCTV.


„Memorandum je další přirozený krok, kterým společně se zástupci  China Central Televison deklarujeme naše vzájemné přátelství, mezinárodní spolupráci a především oboustranný zájem realizovat a sdílet kvalitní programový obsah. Dnešním podpisem navazujeme na smlouvu o vzájemné spolupráci v akviziční oblasti, kterou jsme uzavřeli v květnu letošního roku s Ministerstvem pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky“ uvedl k podepsání memoranda Jaromír Soukup, majitel a předseda představenstva společností Empresa Media a Barrandov Televizní Studio s tím, že si rozšiřující spolupráce velice váží a věří v její další prohlubování.

„Programová skladba je klíčovým předmětem memoranda. China Central Televison totiž získá pravidelná programová okna v rámci všech kanálů Skupiny Barrandov, kterou dnes tvoří televizní kanály TV Barrandov, KINO Barrandov a Barrandov PLUS,“ doplnila generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá.

tv barrandov

Kromě programového začlenění přineslo memorandum i příslib vzájemné spolupráce ve vývoji a výrobě nových televizních pořadů.

Spolupráce mezi TVB a CCTV v oblasti programové skladby začne v průběhu podzimního programového schématu letošního roku.„Těšíme se na oboustrannou spolupráci mezi TV Barrandov a CCTV v budoucnu," řekl Dr. MA Runsheng, a dodal: "Je to skutečně velký okamžik pro čínský i český mediální průmysl. Budeme se snažit, aby dnešek byl dobrým startem v sérii inspirativních úspěchů. CCTV má nejvíce vysoce kvalitních čínských programů, mnohé z nich budeme teď dabovat do českého jazyka. Doufáme, že splní rozmanité požadavky českého publika."


Text: Empresa Media
Foto: Médea





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!