Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 22 Září 2015 10:00

kulturní servis pulsVe čtvrtek 24. září ožije náměstí Míru v Praze dobročinným bazarem, který zde pravidelně pořádá nezisková organizace Letní dům. Ke koupi bude velké množství darovaného zboží od oblečení a doplňků, přes knihy, hračky, kuchyňské potřeby až po nejrůznější kuriozity. Z výtěžku Letní dům tradičně financuje pobyty pro děti z dětských domovů.


Kdo zavítá na bazar kolem půl jedné odpoledne, může se tu setkat nejen s patronem Letního domu Petrem Vackem, ale i s režisérem Arnoštem Goldflamem, Martinem Písaříkem, Miluší Šplechtovou, Kristýnou Hrušínskou a dalšími herci z Divadla na Jezerce, kteří přijdou bazar podpořit prodejem vlastnoručně uvařené „herecké“ polévky. Záštitu nad bazarem převzala místostarostka Prahy 2 Ing. Alexandra Udženija.

„Je to takový blešák plný oblečení, knížek, desek a různých prapodivných předmětů, kde si lidé mohou také posedět u živé hudby, který ale především pomáhá dětem, které to v životě nemají lehké. Z výtěžku pro ně Letní dům organizuje zážitkové pobyty, na které se děti pokaždé moc těší.“ říká Petr Vacek.

Letní dům pracuje již 18 let s dětmi a mladými lidmi, kteří vyrůstají v dětských domovech. Dobročinné bazary jsou jedním ze způsobů financování programů pro tyto děti.

kulturní servis puls

Letní dům:
Posláním Letního domu je pomoci dětem a mladým lidem, vyrůstajícím v náhradní výchovné péči či bez fungujícího rodinného zázemí, aby prožívali šťastné dětství a dospěli k samostatnému a plnohodnotnému životu. Letní dům pracuje dlouhodobě a cíleně, tvořivě rozvíjí osobnost, pomáhá v krizovém období a podporuje vztahové vazby v prostředí, kde děti a mladí lidé vyrůstají a žijí.

Kuriozity:
mandl
retro míchač na nápoje
japonská kimona
plyšový overal „zajíček“
samovar
domácí fontánka na vodu
sádra od Petra Vacka, se kterou hrál v seriálu Ulice

 

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!